راهنمای خرید کپسول آتش نشانی پودر و گاز
راهنمای خرید کپسول آتش نشانی پودر و گاز یکی از سوالات همیشگی مشتریان ما در سالهای گذشته بوده که سعی کردیم با شفاف کردن این موضوع پاسخ این سوال را بدهیم که البته در این مقاله صرفاً به کپسول آتش نشانی پودروگاز میپردازیم.
کپسول آتش نشانی پودر و گاز که به آن کپسول آتش نشانی پودری نیز گفته میشود، پرکاربردترین نوع خاموش کننده بوده که معمولاً در هر مکانی کاربرد دارد.
این خاموش کننده با توجه به نوع پودر استفاده شده در داخل آن میتواند در حریق های مختلف مورد استفاده قرار گیرد که در هنگام خرید کپسول آتش نشانی و یا شارژ کپسول آتش نشانی باید به این مورد توجه ویژه ای داشت.
کپسول آتش نشانی پودر و گاز بر اساس استاندارد در وزنهای 1 تا 50 کیلوگرم ساخته میشود.
در ادامه این مقاله از آسافایر به بررسی کامل راهنمای خرید کپسول آتش نشانی پودر و گاز خواهیم پرداخت و برای اینکه بتوانیم انتخاب درستی داشته باشیم، لازم است ابتدا شناخت مفیدی نسبت به این محصول و کاربرد آن در هر فضا داشته باشیم.
لازم به ذکر است که این راهنمای خرید بر اساس کپسولهای آتش نشانی بوده که در ایران تولید میشود.
انواع کپسول آتش نشانی پودر و گاز
عموم مردم بر این باورند که کپسول آتش نشانی پودر و گاز فقط یک نوع میباشد در صورتی که در 3 نوع کلی BC و BCE و ABC تولید میشوند و بر روی برچسب نصب شده روی کپسول، این مورد نوشته شده است که به آن دقت نمیکنیم.
حال با این سه نوع کپسول آتش نشانی پودر و گاز آشنا شویم:
کپسول آتش نشانی BC
این خاموش کننده برای اطفای حریق آتش سوزیهای کلاس B و C کاربرد دارد
کلاس آتش سوزی B مربوط به حریق ناشی از مایعات قابل اشتعال مانند بنزین، نفت، روغن غیر خوراکی و … بوده و کلاس آتش سوزی C مربوط به حریق ناشی از گازهای قابل اشتعال مانند بوتان، متان، پروپان و … میباشد.
بنابراین کپسول آتش نشانی پودر و گاز BC مناسب برای اطفای حریق محل هایی همچون پمپ بنزین، پالایشگاه، موتورخانه، پارکینگ خودرو، جایگاه سوخت CNG و LPG مناسب میباشد. همچنین مکانهایی که مواد پلاستیکی و هر آنچه که از مشتقات بنزین یا نفت است وجود دارد این نوع خاموش کننده مناسب خواهد بود مانند منزل مسکونی و یا محل کار.
کپسول آتش نشانی BCE
این خاموش کننده نسب به کپسول آتش نشانی BC کامل تر بوده و کاربرد بیشتری نیز دارد که برای اطفای حریق آتش سوزیهای کلاس B و C و E به کار برده میشود.
کلاس آتش سوزی B و C را که در بالا توضیح دادیم.
کلاس آتش سوزی E مربوط به حریق ناشی از تاسیسات الکتریکی میباشد که این نوع حریق رایجترین نوع آتش سوزی بوده و هر مکانی که برق در آنجا هست با این کلاس حریق مواجه خواهیم بود.
بنابراین کپسول آتش نشانی پودر و گاز BCE علاوه بر اینکه مناسب برای مکانهایی است که مایعات و گازهای قابل اشتعال وجود دارد همچنین برای مکان هایی که تابلو برق و تاسیسات برقی وجود دارد نیز مناسب خواهد بود.
نکته ای که وجود دارد این است که اگر از این خاموش کننده برای اطفای حریق تجهیزات برقی استفاده میکنید بدانید که پس از تخلیه پودر داخل کپسول آتش نشانی، این پودر وارد تمامی قطعات و تجهیزات الکتریکی شده و ممکن است به راحتی تمیز نشده و یا به آنها نیز آسیب بزند، بنابراین در انتخاب این مورد دقت فرمایید.
کما اینکه کپسول مناسب برای کلاس آتش سوزی E یا همان تجهیزات الکتریکی، کپسول آتش نشانی CO2 خواهد بود.
کپسول آتش نشانی ABC
این خاموش کننده نسبت به تمامی کپسول های آتش نشانی نوع BC و یا BCE بهتر بوده و البته نیز گرانتر میباشد.
کلاس آتش سوزی A مربوط به حریق ناشی از سوختن مواد جامد مانند کاغذ، چوب، پارچه و … خواهد بود که خاموش کننده ABC قابلیت اطفای حریق این نوع کلاس حریق را نیز خواهد داشت.
اگر علاقه مند هستید که راجب کلاسهای آتش سوزی اطلاعات بیشتری بدست آورید پیشنهاد میکنیم این مقاله را از دست ندهید.
بنابراین اگر کپسول آتش نشانی را برای مکانی میخواهید که در آنجا چوب و کاغذ وجود دارد، این نوع خاموش کننده مناسب خواهد بود
تا اینجا متوجه شدیم که کپسول آتش نشانی پودر و گاز سه مدل داره که بسته به نوع موادی که در محیط مورد استفاده وجود دارد و این مواد چه نوع کلاس حریقی را بوجود می آورند، کپسول آتش نشانی مناسب را انتخاب میکنیم.
مورد بعدی که در انتخاب کپسول آتش نشانی مهم هست وزن خاموش کننده میباشد که این مورد نیز در کنار انتخاب موارد بالا مهم میباشد.
بسته به اینکه مکانی که میخواهیم کپسول آتش نشانی را در آن نصب کنیم چه متراژی داشته و چه کاربری دارد و چه مواد به چه میزانی در آن مکان وجود دارد میتوان حجم حریق احتمالی را تخمین زده و وزن مناسب را برای خاموش کننده انتخاب نماییم.
وزن های استاندارد کپسول آتش نشانی پودر و گاز:
کپسول آتش نشانی پودر و گاز 1 کیلوگرم
کپسول آتش نشانی پودر و گاز 2 کیلوگرم
کپسول آتش نشانی پودر و گاز 3 کیلوگرم
کپسول آتش نشانی پودر و گاز 4 کیلوگرم
کپسول آتش نشانی پودر و گاز 6 کیلوگرم
کپسول آتش نشانی پودر و گاز 12 کیلوگرم
کپسول آتش نشانی پودر و گاز 25 کیلوگرم
کپسول آتش نشانی پودر و گاز 50 کیلوگرم
کپسول های آتش نشانی پودر و گاز از وزن 1 تا 12 کیلوگرم، خاموش کننده های دستی یا قابل حمل نامیده شده و به کپسول های آتش نشانی 25 و 50 کیلوگرم، خاموش کننده چرخدار گفته میشود.
تا اینجا با انواع کپسول آتش نشانی پودر و گاز و اینکه هر کدام برای چه کاربردی مناسب هست و اینکه در چه وزن هایی وجود دارد آشنا شدیم
در این قسمت میخواهیم به سوالات رایج در خصوص خرید کپسول آتش نشانی بپردازیم:
چه نوع کپسول آتش نشانی مناسب منزل است؟
کپسول آتش نشانی مناسب ساختمان، کپسول پودر و گاز 6 کیلوگرم میباشد که اگر از نوع ABC باشه خوبه اما چون قیمت بالایی داره معمولاً از BC و یا BCE استفاده میشود.
کپسول آتش نشانی برای پارکینگ کدام مناسب است؟
با توجه به نوع حریق احتمالی پیشنهاد میشه در پارکینگ ها به ازای هر 2 الی 3 خودرو، یک عدد کپسول آتش نشانی پودروگاز نوع BCE و یا BC استفاده شود.
محل نصب مناسب کپسول آتش نشانی کجاست؟
پاسخ این سوال بسته به نوع فضا و کاربری متفاوت خواهد بود و نیاز به کارشناسی دارد، اما به طور کلی محل نصب کپسول آتش نشانی باید در معرض دید بوده و هیچ گونه مانعی در مقابل آن وجود نداشته باشد و در صورت استفاده از تعداد زیادی کپسول آتش نشانی، توزیع مناسبی داشته باشد. همچنین در معرض نور خورشید و باران و … نیز قرار نداشته باشد.
قیمت کسپول آتش نشانی چقدر است؟
بسته به برند و نوع و وزن متفاوت خواهد بود که می توانید برای اطلاع از قیمت های بروز و خرید اینترنتی کپسول آتش نشانی به صفحه فروشگاه آسافایر مراجعه فرمایید.
هزینه شارژ کپسول آتش نشانی چقدر است؟
جهت اطلاع از قیمت اتحادیه شارژ کپسول آتش نشانی 1401 به این صفحه رجوع کنید.
کپسول آتش نشانی مناسب خودرو کدام است؟
برای خرید کپسول آتش نشانی خودرو میتوان از کپسول آتش نشانی پودروگاز 1 یا 2 کیلوگرمی استفاده نمود.
در صورتی که خودرو سنگین باشد باید از کپسول آتش نشانی پودر و گاز 4 کیلوگرم استفاده کرد.