کپسول آتش نشانی پیشرام

کپسول آتش نشانی یک ابزاری است که به منظور کنترل(مهار) و جلوگیری از گسترش و در نهایت اطفای حریق استفاده می‌شود که بسته به نوع کلاس آتش سوزی و ریسک حریق در انواع و وزن‌های مختلف تولید می‌شود.
در اینجا به معرفی کپسول آتش نشانی پودر و گاز پیشرام می‌پردازیم.
برند پیشرام توسط شرکت پیشرام گاز خزر تولید میشه که تمام محصولات این برند دارای نشان ملی استاندارد ایران است.
کپسول آتش نشانی پیشرام فقط در نوع پودر و گاز یا همان پودری تولید می‌شود که این نوع خاموش کننده مناسب برای اطفای کلاس حریق B و C است.
به عبارت دیگر کلاس حریق B و C شامل موادی مانند پلاستیک و چرم و یا به طور کلی هر آنچه که از مشتقات نفتی بدست می‌آید را شامل میشه و کپسول پودر و گاز مناسب برای خاموش کردن این نوع حریق‌ها می‌باشد.
باید بدانیم که هر مکانی نیاز به یک یا چند عدد کپسول آتش نشانی دارد که تشخیص نوع کپسول آتش نشانی مورد نیاز و حتی انتخاب وزن مناسب کپسول آتش نشانی و تعداد آنها بر عهده کارشناس دارای صلاحیت است.
کارشناس با توجه نوع محیط و ارزیابی ریسک حریق و همچنین بر اساس جنس و حجم مواد قابل سوختن در محیط می‌تواند تشخیص دهد که چه نوع کپسول آتش نشانی در چه وزن و تعدادی مورد نیاز می‌باشد.
شما کاربر محترم در صورت نیاز به مشاوره قبل از خرید کپسول آتش نشانی می‌توانید از طریق تماس با کارشناسان فنی آسافایر راهنمایی و اطلاعات لازم را کسب نمایید.

اجزاء و ویژگی‌های کپسول آتش نشانی پودر و گاز پیشرام:

بدنه یا همان سیلندر کپسول آتش نشانی پیشرام از لوله مانیسمان (بدون درز) رده 40 و از جنس فولاد ساخته شده است که با رنگ قرمز الکترواستاتیک پوشانیده می‌شود.
بدنه کپسول پیشرام بسته به وزن آن دارای ارتفاع و قطر متفاوت می‌باشد.
شیر یا همان اهرم نصب شده بر روی کپسول آتش نشانی پیشرام از جنس برنج است و بر روی شیر کپسول آتش نشانی یک عدد ضامن وجود دارد که از فشرده شدن شیر جلوگیری نموده و باعث می‌شود که سیلندر اشتباهاً و یا سهواً تخیله نشود.
همچنین بر روی شیر کپسول آتش نشانی یک عدد فشار سنج وجود دارد که فشار گاز ازت داخل سیلندر را بر روی درجه نشان می‌دهد.
علاوه بر پودر داخل سیلندر کپسول آتش نشانی، گاز ازت وجود دارد که به همین دلیل به این نوع کپسول‌های آتش نشانی پودر و گاز نیز گفته می‌شود.
کاربرد گاز ازت در داخل کپسول آتش نشانی به این منظور است که در صورت فشار دادن اهرم یا همان شیر کپسول آتش نشانی، ماده خاموش کننده را به سمت بیرون پرتاب نماید.
لازم به توضیح است که بهترین مکان قرارگیری عقربه درجه کپسول آتش نشانی، در ناحیه سبز و یا همان وسط می‌باشد و بالاتر بودن آن به منزله زیادتر بودن فشار گاز و پایین تر بودن آن به منزله کم بودن فشار و یا خالی بودن گاز داخل کپسول آتش نشانی است.
لازم به توضیح است که لزوماً خالی بودن گاز ازت داخل کپسول آتش نشانی به معنی خالی بودن پودر داخل آن نیست و در ممکن است تنها گاز داخل کپسول در اثر نشتی خالی شده باشد و مواد خاموش کننده در داخل کپسول مانده باشد. صحت این موضوع را می‌توان با وزن کردن سیلندر متوجه شد که چه مقدار ماده خاموش کننده علاوه بر وزن خالی سیلندر در داخل کپسول آتش نشانی وجود دارد.
البته با باز کردن کپسول هم می‌توان وضعیت ماده خاموش کننده را بررسی نمود.
به منظور هدایت ماده خاموش کننده بر روی منطقه آتش سوزی، یک عدد شیلنگ لاستیکی یا همان نازل به طول نیم متر بر روی شیر کپسول آتش نشانی بسته شده است.
کپسول آتش نشانی پودر و گاز پیشرام دارای ظرفیت های 1، 2، 3، 4، 6، 12، 25 و 50 کیلوگرم برای ماده خاموش کننده بوده که در نهایت به صورت پر شده توسط کارخانه تحویل داده می‌شود.
وزن کلی سیلندر (سیلندر خالی به همراه ماده خاموش کننده) در هر وزن کپسول آتش نشانی متفاوت است.
کپسول آتش نشانی در وزن های 1 و 2 و 3 و 4 و 6 و 12 به طور معمول تمامی اشخاص قادر به بلند کردن، جابجایی، حمل و استفاده خواهند بود که اصطلاحاً به این نوع خاموش کننده‌ها، خاموش کننده دستی یا قابل حمل نیز گفته می‌شود.
کپسول های آتش نشانی در وزن های 25 و 50 کیلوگرم به صورت چرخدار بوده که برای محیط‌های بزرگ و پر خطر مورد استفاده قرار می‌گیرند.
ماده خاموش‌کننده داخل سیلندر از نوع پودرخشک شیمیایی BC بوده که این پودر در داخل سیلندر با فشار اهرم تخلیه به وسیله گازت ازت موجود در سیلندر با فشار به بیرون پرتاب می‌شود.
طول پرتاب ماده خاموش کننده 1.5 الی 6 متر خواهد بود که در مدت زمان 10 الی 15 ثانیه کل ماده داخل سیلندر خالی می‌شود.
به همراه کپسول آتش نشانی یک عدد بست دیواری جهت نصب خاموش کننده بر روی دیوار تحویل خریدار داده می‌شود.
کپسول آتش نشانی 1 و 2 و 3 کیلوگرم یک عدد شیپورک پلاستیکی کوچک بر روی شیر کپسول آتش نشانی نصب شده است و کپسول آتش نشانی 4 و 6 و 12 دارای شیلنگ پودرپاش می‎باشد که همراه با کپسول می‌باشد.
کپسول آتش نشانی 25 و 50 کیلوگرم نیز دارای شیلنگ پودرپاش به همراه شیر فشاری می‌باشد که بر روی شیلنگ قرار گرفته است.

کاربرد کپسول آتش نشانی پودر و گاز پیشرام:

این خاموش کننده‌ها مناسب برای آتش سوزی‌های کلاس BCE بوده که به طور واضح‌تر کلاس B مربوط به حریق ناشی از مایعات قابل اشتعال مانند روغن، بنزین، مشتقات نفتی و کلاس C مربوط به حریق ناشی از گاز های قابل اشتعال مانند پروپان و بوتان و کلاس E مرتبط به حریق تجهیزات الکتریکی بی برق (بدون اتصال به برق) مانند تابلو برق و یا موتورهای الکتریکی می‌باشد.

کپسول آتش نشانی 6 کیلوگرمی پودروگاز پیشرام مناسب برای استفاده در ساختمان‌های مسکونی یا اداری، پارکینگ‌ها، انبار، موتورخانه و وسایل نقلیه سنگین می‌باشد.
کپسول آتش نشانی شش کیلوگرمی پودر و گاز در مشاغلی که از گاز های قابل اشتعال برای فرآیند های شیمیایی استفاده می کنند، محوطه های جوشکاری و برشکاری با شعله، محوطه پمپ بنزین، کارخانه های توزیع کننده گاز مایع و محوطه هایی با اتاق های بزرگ تجاری دیگ بخار کاربرد دارد.

نحوه استفاده از کپسول آتش نشانی پودر و گاز پیشرام:

ابتدا خاموش کننده را از محل نصب شده جدا نموده و با حفظ خونسردی به محل حریق تا فاصله 3 متر نزدیک می‌شویم.
خاموش کننده را چندبار سر و ته کرده و با یک دست سیلندر را گرفته و با دست دیگر ضامن نصب شده بر روی شیر یا اهرم را جدا می‌کنیم.
سپس شیلنگ لاستیکی را به سمت بن حریق نشانه گرفته و شیر را به سمت پایین فشار می‌دهیم.
در همین حال که ماده خاموش کننده تخلیه می‌گردد، سر نازل شیلنگ را به سمت چپ و راست حرکت داده و اصطلاحاً جارو می‌کنیم.
این عملیات را با یک یا چند خاموش‌کننده تا زمان کنترل و اطفای حریق انجام می‌دهیم.
تمامی این دستورالعمل‌ها به صورت برچسب بر روی بدنه خاموش کننده چسبانده شده است.

تست و شارژ کپسول آتش نشانی پودر و گاز پیشرام:

کپسول آتش نشانی پودر و گاز 6 کیلویی پیشرام، دارای قابلیت شارژ شدن می‌باشد.
در صورت استفاده از کپسول آتش نشانی باید آن را سریعاً توسط مراکز معتبر شارژ نمود.
حتی با یک لحظه فشردن اهرم یا همان شیر خاموش کننده، کپسول آتش نشانی بایستی مجدداً شارژ شود.
ماده خاموش کننده یا همان پودرخشک شیمیایی پس از یکسال خاصیت خاموش کنندگی خود را از دست داده و یا به دلیل ورود و جذب رطوبت به داخل سیلندر، کلوخه شده و کارایی نخواهد داشت.
در صورت عدم استفاده از کپسول آتش نشانی، هر سال یکبار مطابق با تاریخ نوشته شده بر روی کارت شارژ الصاق شده به سیلندر، بایستی اقدام به شارژ خاموش کننده نمود که این کار بایستی توسط افراد و یا مراکز معتبر و یا دارای صلاحیت انجام پذیرد.
مکان آب و هوایی نگه‌داری کپسول آتش نشانی نیز ارتباط مستقیم با زمان سرویس و شارژ کسپول آتش نشانی دارد.
هیچ گاه کپسول آتش نشانی را در معرض تابش مستقیم آفتاب و یا برف و باران قرار ندهید و در این نوع مکان‌ها از سایه‌بان و یا جعبه کپسول آتش نشانی استفاده کنید.
هر 3 یا 5 سال یکبار به منظور بررسی و تست سالم بودن بدنه سیلندر کپسول آتش نشانی، نیاز به تست هیدرواستاتیک خواهد بود که در صورت پاس کردن تست هیدورواستاتیک گواهی معتبر صادر خواهد شد و در صورت عدم پاس کردن آزمون تست هیدرواستاتیک سیلندر قیچی و از رده خارج خواهد شد.

استاندارد و گواهینامه‌های کپسول آتش نشانی پودر و گاز پیشرام:

نشان استاندارد ملی ایران
سیستم مدیریت یکپارچه IMS Management System
سیستم مدیریت کیفیت ISO 9001:2015
سیستم مدیریت محیط زیست ISO 14001:2015
سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای ISO 18001:2007

گارانتی:
5 سال گارانتی بدنه سیلندر